Kirjallisuusterapia

RUNOJA, LAULUJA JA MUISTELOITA Kirjallisuusterapiayhdistyksen pikkujoulut 2022

 

Ilse Nyberg

Talvisena perjantaina joulukuun kynnyksellä vietettiin Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen pikkujouluja ravintola White Ladyn Salonki-kabinetissa Helsingissä. Osallistujat saapuivat paikalle juhliin runolahja mukanaan.

Överraskande-kvartetti esiintyi ja loi lämmintä tunnelmaa valoisilla lauluillaan. Jaana Huldén ja Heli Hulmi lausuivat sikermän runoja, joista uusina itselleni tulivat unkarilaisen runoilijan Janos Pilinszkyn runot. Antoisan hengenravinnon lisäksi me ladyt nautimme myös ravintolan hyvistä antimista jälkiruoan kera.

Pikkujouluissa muisteltiin hiljattain edesmennyttä Lapinlahden potilaskirjaston kirjastonhoitaja Leena Sippolaa, joka oli Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen uranuurtaja.

Lopuksi arvottiin jokaiselle runolahjat, jotka sitten luettiin ääneen ja tekijää arvuuteltiin. Minun runoni kuvasi pysähtymistä ajan tai ajattomuuden kokemisen äärelle. Moni meistä tuntui löytävän saamastaan runosta itseä puhuttelevia merkityksiä. Lämminhenkisen ja ajatuksia herättävän illan jälkeen oli hyvä suunnata kotiin viikonloppua ja ensimmäistä adventtia viettämään.

Överraskande-kvartetti esiintyi yhdistyksen pikkujouluissa

 

Ilse Nyberg on sosionomiopiskelija ja kirjallisuusterapiaohjaaja.