Kirjallisuusterapia

OSALLISTUJAKSI TUTKIMUKSEEN? ”Työelämän pysäkki” – kirjallisuusterapeuttinen ryhmä

TYÖELÄMÄN PYSÄKKI – Kirjallisuusterapeuttinen ryhmä työhyvinvoinnin tueksi

Teetkö työtä ihmisten parissa, esimerkiksi sote- tai opetusalalla? Tunnetko ajoittain työstressiä ja kaipaisit tukea ja välineitä työn kuormitustekijöiden hallitsemiseksi? Haluaisitko tutustua traumainformoituun työotteeseen? Asutko Jyväskylässä tai lähistöllä? Oletko kiinnostunut osallistumaan väitöskirjatutkimukseen?

Jos vastasit kyllä, tämä kirjallisuusterapeuttinen ryhmä voisi sopia sinulle. Ryhmä liittyy Jyväskylän yliopistossa tehtävään kirjoittamisen väitöskirjatutkimukseen, jossa tutkitaan, miten traumainformoitua kirjallisuusterapiaa voi hyödyntää työhyvinvoinnin tukena. Tutkimusaineisto muodostuu ryhmän osallistujien kirjoittamista teksteistä ja keskusteluista.

Kirjallisuusterapeuttisessa työskentelyssä käytetään itse kirjoitettuja ja valmiita tekstejä keskustelun tukena. Osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta kirjoittamisesta etkä kirjallisuuden tuntemusta. Ryhmä on ennaltaehkäisevää toimintaa, ei varsinaista terapiaa. Soveltuvuus varmistetaan alkuhaastattelussa.

🔸 Mitä? Kirjallisuusterapeuttinen ryhmä työhyvinvoinnin lisäämiseksi
🔸 Missä? Vuorotellen Jyväskylän yliopiston tiloissa ja verkossa Zoom-yhteydellä
🔸 Milloin? 9/2024–4/2025 joka toinen tiistai klo 17.30–19.30
🔸 Ohjaaja-tutkija? FM, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Sari Kortesoja
🔸 Hinta? Ilmainen

Osallistujalta odotetaan sitoutumista ryhmän toimintaan koko sen ajaksi ja mahdollisuutta saapua lähitapaamiseen Jyväskylän yliopistolle noin kerran kuussa.

Ryhmän osallistujamäärä on rajoitettu, ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä osallistumiskriteerit täyttävien kesken.

Mitä seuraavaksi?
1. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä tutkijaan mahdollisimman pian: [email protected]
2. Tutkija sopii kesä–elokuulle haastattelun, jossa selvitetään soveltuvuus ryhmään. Haastattelussa sinulla on mahdollisuus kysellä lisää tutkijalta ja pohtia vielä itsekin, haluatko osallistua ryhmään.
3. Ilmoitus ryhmään pääsystä viimeistään 2.9.2024.
4. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen Jyväskylän yliopistolla ti 17.9.

Lisätietoa:
Väitöskirjatutkija Sari Kortesoja, [email protected], p. 040 585 3191
https://www.sarikortesoja.fi/vaitoskirjatutkimus
Tiedote tutkimuksesta
Tutkimuksen tietosuojailmoitus