Kirjallisuusterapia

Ajankohtaista

Lue, mitä kirjallisuusterapian saralla tapahtuu! Täältä löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista, julkaisuista ja kirjallisuusterapiaan liittyvistä uutisista. Vinkkaa sopivista aiheista: kiteverkkosivut(at)gmail.com.

KORONAVIRUS: kurssien ja koulutusten tilanne

Koronavirustilanteen takia monen kurssin toteutuminen on vielä kysymysmerkki. Kurssien järjestäjät seuraavat tarkoin viranomaisten ohjeita.

KIRJOITAN itselleni saaren -kasvuryhmä elokuussa Helsingissä

Tule elokuussa nauttimaan Mustasaaren luonnonkauniista merellisestä ilmapiiristä ja tutkimaan itseäsi ja elämääsi lukemisen ja kirjoittamisen sekä niistä viriävien keskustelujen innoittamana. Ohjaajana SIlja Mäki.

MATKA maailmalle – matka minuun – kirjallisuusterapeuttinen työpaja 6.-8.8.2021

Kirjallisuusterapeuttisessa työpajassa lähdemme tarkastelemaan nykyistä elämäntilannettamme, omia tarpeitamme, unelmiamme ja voimavarojamme helppojen ja hauskojen kirjoitusharjoitusten kautta. Kirjoittamisen virikkeenä käytämme kuvia, esineitä ja kaunokirjallisia tekstejä, jotka virittävät matkanteon maailmaan. Lähdemme yhdessä matkalle, mutta määränpää on vielä avoin!

TAKAISIN KARTALLE -työpaja 28.8.–29.8.2021

Tule Sanatorin olohuoneeseen Espoon Matinkylään miettimään muiden seurassa, mitä haluat tulevalta syksyltä.

VALOA VANHEMMUUTEEN -työpaja 8.9.2021

Illan aikana pohdimme vanhemmuuteen kuuluvia iloja ja suruja helppojen kirjoitusharjoitusten avulla. Aikaa on runsaasti myös yhteiselle keskustelulle.

UNIEN poluilla – kirjallisuusterapeuttinen viikonloppu 3.–5.9.2021 Perheniemen opistolla

Unien rikkaan maailman ja tutkimattomien polkujen ääreen on mahdollista pysähtyä syyskuussa 2021 Unien poluilla -kurssilla, jossa kunkin omia unia käsitellään sekä kirjallisuusterapeuttisin että luovin menetelmin ja keskustellen. Ohjaajana toimii Hanna Sulander.

VALLOITA sisäinen vuoresi -kirjoituspaja Ristiinassa 4.–5.9.2021

Tule valloittamaan sisäistä vuortasi Yöveden Ateljeekodin inspiroiviin maisemiin syyskuussa. Erilaisilla kirjoitusharjoituksilla kaivelemme esiin oivalluksia, haaveita, toiveita. Ehkä jopa sellaisia, joita et tiennyt olevankaan. Ohjaajana sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Sari Kortesoja.

UNIEN poluilla – kirjallisuusterapeuttinen viikonloppu 24.-25.9.2021 Kotkassa

Unien rikkaan maailman ja tutkimattomien polkujen ääreen on mahdollista pysähtyä Kotkassa Unien poluilla -kurssilla, jossa kunkin omia unia käsitellään sekä kirjallisuusterapeuttisin että luovin menetelmin ja keskustellen. Ohjaajana Hanna Sulander.

HUOJENNU KIRJOITTAMALLA! 1.10.–3.10.2021

Kuulut tämän kurssin kohderyhmään, kun haluat huojentuneemman ja valoisamman mielen, haluat jäsentää ajatuksiasi, verestää arjen pyörittämisessä unohtuneita hyviä muistoja, kaipaat lisää voimavaroja, tarvitset lisää iloa ja naurua elämääsi tai haluat kirjoittaa ihan vain ilman laatuvaatimuksia tai suorituspaineita.

VOIMAA SANOISTA – kirjoittaminen omien voimavarojen vahvistajana ja työhön liittyvien tunteiden purkajana 8.10.–9.10.2021

Voimaa sanoista -koulutuksen tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta, löytää uusia voimavaroja, tunnistaa työn kuormitustekijöitä, purkaa työhön liittyviä vaikeita tunteita ja lisätä omaa hyvinvointia luovan ja hoitavan kirjoittamisen ja lukemisen avulla.

PROGOFF 2 -kurssi 6.–7.11.2021 Helsingissä (TÄYNNÄ)

Progoff 2 -kurssi marraskuussa 2021 Helsingissä. Progoff-menetelmä lisää itsetuntemusta ja vastuuta omasta elämästä. Ohjaajana Jaana Huldén.

KIRJALLISUUSTERAPIA henkilökohtaisen kasvun välineenä – Johdatus kirjallisuusterapiaan 15 op Lahdessa alkaen 8/2021

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää yhteistyössä Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen kanssa 15 opintopisteen laajuisen Johdanto kirjallisuusterapiaan -koulutuksen, joka on kolmivaiheisen kirjallisuusterapiakoulutuksen ensimmäinen osa. Pääkouluttajina toimivat Satu Nieminen ja Hanna Sulander.

KIRJALLISUUSTERAPIA henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op verkkokoulutuksena

Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä (15 op) verkkokoulutuksena elokuusta alkaen.

KIRJALLISUUSTERAPIAOHJAAJA 35 op, alkaen 9/2021 Jyväskylässä

Kouluttaudu luovia toiminnallisia menetelmiä taitavaksi kirjallisuusterapiaohjaajaksi Jyväskylän kesäyliopistossa syyskuusta alkaen. Vastuukouluttajana Karoliina Maanmieli.

JOHDATUS kirjallisuusterapiaan 15 op – kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä alkaen 9/2021 Rovaniemellä

Lapin kesäyliopisto toteuttaa yhteistyössä Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen kanssa kirjallisuusterapian koulutuksen Rovaniemellä syyskuusta 2021 alkaen. Johdatus kirjallisuusterapiaan on Suomen kirjallisuusterapiayhdistyksen kolmivaiheisen koulutuspolun ensimmäinen vaihe. Pääkouluttajina toimivat Johanna Pylkkänen ja Katariina Vuori.

KIRJALLLISUUSTERAPIA ryhmä- ja yksilöohjauksessa, kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus 35 op, alkaen 10/2021

Oulussa alkaa lokakuussa kolmiportaisen kirjallisuusterapiakoulutuksen toinen vaihe, kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus. Koulutuksen toteuttaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n kanssa.

ESITTELYSSÄ Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa

"Kirja on kunnianosoitus naisille ja palalle naisten vaiettua historiaa." Lue Silja Mäen arvostelu Tommi Kinnusen kirjasta "Ei kertonut katuvansa".

TARINOIDEN MIELI Suomenlinnassa 22.10.2021 klo 9.30–20

Tule Suomenlinnan merimaisemiin herkistymään rakkauden ja taiteen äärelle, kuuntelemaan uusinta tietoa kiintymyssuhteista ja kokemaan liikkeen voima.

UUDELLEENKIRJOITETTU – Terapiassa löysin vahvuuteni

Lue Lindan kokemus kirjallisuusterapiasta. "Mielen syövereistä pulppuavat muistot, kokemukset ja ajatukset käsiteltiin siinä tahdissa kuin se kulloinkin minulle oli tärkeää ja niillä menetelmillä, jotka minua puhuttelivat."

PSYCHOLOGY AND THE ARTS -konferenssi virtuaalisesti 29.6. – 4.7.2021

Psychology and the Arts -konferenssi järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti 29.6. - 4.7.2021.