Kirjallisuusterapia

Ajankohtaista

Lue, mitä kirjallisuusterapian saralla tapahtuu! Täältä löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista, julkaisuista ja kirjallisuusterapiaan liittyvistä uutisista. Vinkkaa sopivista aiheista: kiteverkkosivut(at)gmail.com.

KORONAVIRUS: kurssien ja koulutusten tilanne

Koronavirustilanteen takia monen kurssin toteutuminen on vielä kysymysmerkki. Kurssien järjestäjät seuraavat tarkoin viranomaisten ohjeita.

TARINOIDEN JÄLJILLÄ – Luovan kirjoittamisen kurssi 20.–24.5. Ahvenanmaalla

Tarinoiden jäljillä - Luovan kirjoittamisen kurssi johdattaa sinut harjoittelemaan tarinan rakentamista Ahvenanmaalla Kökarin saarella 20.-24.5.2020. Kurssin järjestävät yhteistyössä kirjailija, kouluttaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Heli Hulmi ja luontomatkailuyritys Saaristopolku Oy.  

PERUTTU: HEKATEN KYNÄN KÄRJELLÄ -omaelämäkerrallinen kurssi Kreetalla 31.5.–7.6.2020

TÄMÄ KURSSI ON PERUTTU KORONAVIRUSTILANTEEN TAKIA. Omaelämäkerrallinen kirjoittajakurssi Kreetan Paleochorassa 31.5.-7.6.2020. Kurssilla tutkitaan omaa elämää muun muassa antiikin Kreikan jumalattarien valossa. Upeat maisemat, kreetalainen kulttuuri sekä tuoksu-, maku- ja tuntoaistimukset tarjoavat elämyksiä ja siivittävät kirjoittamista. Hotelli sijaitsee pienessä viehättävässä kylässä Kreetan etelärannikolla, aivan meren rannalla. Ohjaajina Silja Mäki ja Anne Tarsalainen.

KIRJALLISUUSTERAPIA henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op Tampereen kesäyliopistossa alkaen 5/2020

Tämä 15 opintopisteen laajuinen johdanto kirjallisuusterapiaan on kolmivaiheisen kirjallisuusterapiakoulutuksen ensimmäinen osa. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistuja kirjallisuusterapian menetelmiin henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun välineenä. Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n kanssa.

ILOA JA ROHKEUTTA ELÄMÄÄN -kurssi 4.-6.6. Helsingissä

Kolmen päivän kirjoittajakurssi "Iloa ja rohkeutta elämään" kauniin luonnon keskellä antaa mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan oman elämän merkityksellisyyttä itseä kuunnellen, rentoutuen ja kirjoittaen sekä ryhmässä omia kokemuksia ja ajatuksia toisten kanssa jakaen. Ohjaajina Helena Hietaniemi ja Anneli Luoma-Kuikka.

ELÄMÄN KÄÄNNEKOHDAT – Luovan kirjoittamisen kurssi 25.–30.6. Aspön saarella

Tule tutkimaan elämäsi käännekohtia Aspön saarelle kesäkuun lopussa. Kurssin järjestävät yhteistyössä kirjailija, kouluttaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Heli Hulmi ja luontomatkailuyritys Saaristopolku Oy.

LUE Heli Hulmin kirjoitus ”Kirjoittaminen auttaa elämään epävarmuudessa”

Heli Hulmin blogikirjoitus Kirjoittaminen auttaa elämään epävarmuudessa on julkaistu Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen blogissa. Hän kirjoittaa, kuinka kirjoittaminen on kiinnipitävä voima silloin, kun tulevaisuus peittyy sumuun.

LUOVASTI LUONNOSSA 31.7.-2.8. Lepaalla

Hämeen kesäyliopisto järjestää Luovasti luonnossa -kurssin kaikille kirjoittamisesta ja kirjallisuusterapiasta kiinnostuneille. Kurssilla syvennytään luoviin menetelmiin, jotka pohjautuvat luonnossa työskentelyyn, aistien käyttöön sekä omien luovien voimavarojen löytämiseen. Ohjaajina Satu Nieminen ja Hanna Sulander.

Tiksin runoklubi haastaa kirjoittamaan koronarunoja

Tikkurilan kirjaston Tiksin runoklubi toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan runohaasteeseen! Kyseessä ei ole kilpailu, vaan keino jakaa tuntoja muiden kanssa.

KUTSU yhdistyksen vuosikokoukseen pe 27.3.2020

Kaikille Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n jäsenille kutsu vuosikokoukseen pe 27.3.2020 klo 17.

PERUTTU! TARINOIDEN MIELI – kirjallisuusterapia ja rakkauden monet kasvot 27.3. Suomenlinnassa

TARINOIDEN MIELI -TAPAHTUMA ON PERUTTU KORONAVIRUKSEN TAKIA.  Lipun lunastaneihin on otettu yhteyttä. Jos et ole saanut yhteydenottoa, ota yhteyttä:  jhulden(at)gmail.com

LUE UUSI KIRJAESITTELY Kuulumisia-osiosta

Lue Kuulumisia-osiosta esittely Tuija Siljamäen kirjasta Kuokkavieraita! "Iso tietopaketti ja samalla nautittava lukukokemus", kuvailee esittelyn kirjoittanut Tiina Kokkoniemi. Kirjallisuusterapiaohjaaja, toimittaja Tuija Siljamäen kirja Kuokkavieraita kertoo kirjoittajan oman kaksilapsisen perheen arjesta, kun elämässä on jatkuvasti kuokkavieraina ja haasteina rouva Allergia ja herra Diabetes. Kirja on äärimmäisen arvokas kokonaisuus yhden perheen näkökulmasta siitä, mitä on, kun lapsi sairastuu. 

UUSI KUULUMISIA-OSIO JULKAISTU – mm. kirjaesittelyjä

Mitä kirjallisuusterapian saralla tapahtuu? Onko uusia, kiinnostavia kirjoja ilmestynyt? Lue uudesta Kuulumisia-osiosta!

Kirjallisuusterapia-lehti 2/2019 on ilmestynyt

Uuden Kirjallisuusterapia-lehden teemana ovat kirjallisuusterapia ja muiden luovien terapioiden yhdistelmät sekä sanataide ja runojen terapeuttisuus.