Kirjallisuusterapia

Kirjallisuusterapia-alan kuulumisia

Mitä kirjallisuusterapiasta kirjoitetaan? Mitä alalla tapahtuu? Millaista kirjallisuutta on julkaistu? Täältä löydät kirjallisuusterapia-alan kuulumisia ja esimerkiksi kirja-arvosteluja. Voit myös itse vinkata vaikkapa hyvästä lehtijutusta tai kirjoittaa itse tapahtumasta, jossa olit mukana: kiteverkkosivut@gmail.com.

 

 

ESITTELYSSÄ Irma Kaarnes: Korppityttö, rintasyöpätarinani

Lue Tuuli Jokivartio-Toivosen esittely Irma Kaarneksen teoksesta "Korppityttö, rintasyöpätarinani",

ESITTELYSSÄ Colm Bairéad: Hiljainen tyttö

Lue Mervi Nyforsin esittely Colm Bairéadin elokuvasta Hiljainen tyttö

TARINOIDEN MIELI – Ihminen tienhaarassa la 7.10.2023 Suomenlinnassa

Suosittu Tarinoiden mieli -tapahtuma tulee taas: la 7.10.2023 Suomenlinnassa. Teemana Ihminen tienhaarassa. Ilmoittautuminen käynnissä.

ESITTELYSSÄ Sinikka Mäntysalo: Ei kenenkään oma

Lue Helena Hietaniemen esittely Sinikka Mäntylän runokirjasta "Ei kenenkään oma".

LEHTIVARASTON KEVÄTSIIVOUS!!!

Tiesitkö, että voit tilata vanhoja Kirjallisuusterapia-lehtiä? Nyt järjestämme varaston kevätsiivouksen ja myymme vuosien 2015–2016 sekä 2019–2020 lehtisettejä normaalia edullisemmilla hinnoilla.

LAURI VIIDAN JALANJÄLJILLÄ -kesätapahtuma yhdistyksen jäsenille Tampereella la 10.6.

Tampereen aluejärjestö järjestää yhdistyksen jäsenille kirjallisuusterapeuttisen kesätapahtuman "Lauri Viidan jalanjäljillä" Tampereen Pispalassa la 10.6.2023 klo 10–17.

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 31.3.2023 tunnelmia

KUKKIEN KANTAMA -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä 27.4.

Tervetuloa Tarja Ruohosen KUKKIEN KANTAMA -kirjan julkistamistilaisuuteen Kanneltaloon Kannelmäen kirjastoon (os. Klaneettitie 5, Helsinki) to 27.4.2023 klo 18.30.

TEATTERIARVOSTELU Reko Lundán: Aina joku eksyy

Reko Lundánin näytelmä Aina joku eksyy koskettaa ja naurattaa, on tragikomediaa parhaimmillaan, kirjoittaa Silja Mäki arviossaan.

ESITTELYSSÄ Hannu Niklander: Luovutetut alueet

Luovutetut alueet eivät ole rajan takana, ne ovat omassa pihapiirissä, kotipellot ja toinen asuinrakennus. Niiden mentyä ei ole enää edellytyksiä asua tilalla vaan on lähdettävä työn perässä kaupunkiin, kerrostalokaksioon. Pelkkä päärakennus ei elätä. Lue Silja Mäen esittely Hannu Niklanderin teoksesta Luovutetut alueet.

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS pe 31.3.2023 klo 16 Helsingissä

Yhdistyksen vuosikokous pidetään perjantaina 31.3.2023 Ravintola White Ladyn kabinetissa Helsingissä.

ESITTELYSSÄ Harri Virtanen: Trauma ja luonto

"Terapeutti ja viiden lapsen isä Harri Virtanen (synt. 1963) kysyy Trauma ja luonto -kirjansa esipuheessa: Voiko viisikymppinen äijä muuttaa elämäntapaansa? Voiko vähentää autoilua ja makkaran syöntiä ja kaiken kivan kuluttamista? Kokemusasiantuntijan äänellä hän analysoi viiltävästi pakonomaista kuluttamista." Lue Helena Hietaniemen esittely kirjasta.

ESITTELYSSÄ Lauri Sallinen: Ihmisen äärellä

Lue Helena Hietaniemen esittely Lauri Sallisen kirjasta Ihmisen äärellä. Se on uudistettu painos Art Housen aiemmin julkaisemasta teoksesta Sundarananda (2005).

PSYCHOLOGY AND THE ARTS -konferenssi Firenzessä 21.6.–24.6.2023

39. kansainvälinen Psychology and the Arts -konferenssi järjestetään Firenzessä 21.6.–24.6.2022.

ESITTELYSSÄ Annukka Cederlöf: Tiluksilla. Unelmani maalla

Tuuli Jokivartio-Toivonen esittelee aiemmin poliisina toimineen Annukka Cederlöfin kirjan "Tiluksilla", joka kertoo elämästä maalla, maallemuuton taustoista, vaikeuksista selviytymisestä, oman paikan löytämisestä.

RUNOJA, LAULUJA JA MUISTELOITA Kirjallisuusterapiayhdistyksen pikkujoulut 2022

Talvisena perjantaina joulukuun kynnyksellä vietettiin Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen pikkujouluja ravintola White Ladyn Salonki-kabinetissa Helsingissä. Osallistujat saapuivat paikalle juhliin runolahja mukanaan.

KOKEMUKSIA MIELISAIRAALASTA – uutuuskirja mielisairaalan potilaiden, läheisten ja hoitohenkilökunnan muistoista

"Kokemuksia mielisairaalasta" avaa tuoreen näkymän mielisairaaloiden arkeen, historiaan ja vaikutuksiin. Ainutlaatuiseen muistitietoaineistoon perustuva tutkimus tuo esiin, millaisia muistijälkiä mielisairaalat ovat jättäneet potilaisiin, läheisiin, henkilökuntaan ja henkilökunnan lapsiin.

ESITTELYSSÄ Miina Kantti: Maa alla, yllä taivas

"Teos on kertomus, romaani, ja samalla tietopaketti soista ja ilmastonmuutoksesta. Se on mitä ajankohtaisin, kun luonnon ennallistamista pohditaan EU-komission ja hallitusten tasolla", toteaa Silja Mäki esitellessään Miina Kantin teosta Maa alla, yllä taivas.

ESITTELYSSÄ Tytti Issakainen, Kaisa Häkkinen & Maisa Tonteri: A sanoi Agricola

Silja Mäki esittelee kirjan, jossa isä-Agricola kertoo kuusivuotiaalle pojalleen Kristianille matkastaan suomen kirjakielen kehittäjäksi. Kertomus alkaa siitä, kun isä lupaa kertoa pojalle, miten ihmiset voivat sytyttää valkeuden toisilleen. Valkeus on tietysti lukutaito, jonka avulla avautuu pääsy tietoon ja tie kohti tasa-arvoa erilaisista syntyperistä oleville.

TARINOIDEN MIELI Hankalat tunteet ja pirulliset ongelmat 10.9.2022 (täynnä)

Tarinoiden mieli -tapahtuma järjestetään tämä vuonna teemalla hankalat tunteet ja pirulliset ongelmat. Tule kuuntelemaan, kirjoittamaan ja keskustelemaan.