Kirjallisuusterapia

Palveluntarjoajia

Tältä sivulta löydät koulutettuja palveluntarjoajia, nimet aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

Heikkilä, Mirja (Oulu)
LL, FM, psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, kirjallisuusterapiakouluttaja

Yhteystiedot:
Sanamieli Mirja Heikkilä, p. 044 083 4480, mirjatytti.heikkila(at)gmail.com
www.sanamieli.fi

”Ohjaan kasvua tukevia ja terapeuttisia kirjallisuusterapiaryhmiä ja annan kirjallisuusterapeuttista yksilöterapiaa. Ohjauksessani ovat luontevasti mukana keho ja luonto sekä taide. Tekstien synnyttämä terapeuttinen keskustelu on ohjaukseni ydintä.

Terapia-asiakkaillani on mahdollisuus saada lääkärinpalkkiokorvaus Kelalta.”

 

Hietaniemi, Helena (Kerava)
toimittaja, tanssi-liiketerapia- ja kirjallisuusterapiaohjaaja

Yhteystiedot:
helena.hietaniemi(at)kolumbus.fi, p. 050 4313256

”Ohjaan kirjallisuusterapeuttisin keinoin kasvuryhmiä aikuisille, jotka haluavat tunnistaa voimavaransa, kehittää luovuuttaan ja rohkeuttaan sekä tutkia ihmissuhteitaan kirjoittaen, keskustellen ja myös kehon aistimuksia ja muistoja kuunnellen.”

 

 

Hopeakoski, Marika (Jyväskylä)
ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja

Yhteystiedot:
www.unelmaratkaisu.fi
marika(at)unelmaratkaisu.fi

”Tarjoan kirjallisuusterapeuttista yksilöterapiaa itsemaksaville asiakkaille tai osana Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Käytän kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä osana yksilö-ja ryhmätyönohjauksia.  Ohjaan voimavarakeskeisiä kirjallisuusterapeuttisia kursseja ja kasvuryhmiä, joissa yhdistän myös verkkokurssin hyödyntämistä tapaamisten välillä.

Yksilö- ja ryhmätapaamiset onnistuvat toimitilallani Jyväskylässä tai etäyhteydellä.

Lisätietoja minusta ja tulevista kirjallisuusterapeuttisista palveluistani saat tutustumalla yritykseni kotisivuihin: www.unelmaratkaisu.fi

Huldén, Jaana (Helsinki)
traumapsykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti

Yhteystiedot:

jhulden(at)welho.com, www.jaanahulden.fi

”Ohjaan kirjallisuusterapiaryhmiä ja uniryhmiä ja myös ryhmiä, joissa yhdistetään kirjallisuusterapian ja uniohjauksen menetelmiä. Otan vastaan myös kirjallisuusterapian yksilöasiakkaita. Minulta on mahdollista tilata kirjallisuusterapiaan liittyvää koulutusta. Psykoterapiaan voi hakea Kelan tukea. ”

 

Kortesoja, Sari (Järvenpää)
HuK, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen maisteriopiskelija, tradenomi

Yhteystiedot: kurssit(at)sarikortesoja.fi, www.sarikortesoja.fi

”Omat kokemukseni kirjoittamisen terapeuttisuudesta ovat vieneet minut kirjallisuuden ja kirjoittamisen hyvää tekevän vaikutuksen pariin. Valmistuin syksyllä 2017 Jyväskylän yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenani kirjoittaminen. Samoihin aikoihin valmistuin sanataideohjaajaksi, ja lokakuussa 2018 kirjallisuusterapiaohjaajaksi. Tällä hetkellä teen kirjoittamisen maisteriopintoja, ja pro gradu -tutkimukseni aiheena on kirjallisuusterapia työuupumuksen ennaltaehkäisyssä traumainformoidusta näkökulmasta. Psykologiaa opiskelen laajana sivuaineena. Haluan rohkaista jokaista kuuntelemaan ja ilmaisemaan itseään juuri itselle sopivalla tavalla – olipa kyseessä sitten kirjallisuusterapeuttinen tai luovan kirjoittamisen ryhmä.”


Kuusisto, Mari
(Jyväskylä)
diplomi-insinööri, kirjallisuusterapiaohjaaja, uravalmentaja

Huojentava kirjoittaminen, p. 040 416 5133, mari(at)marikuusisto.com

http://www.huojentavakirjoittaminen.fi

“Ohjaan huojentavan kirjoittamisen ryhmiä aikuisille, jotka haluavat kehittää itseään, löytää itsestään uusia voimavaroja, löytää asioihin uusia näkökulmia ja jotka haluavat huomata, että moni muu pohtii elämässään hyvin samanlaisia asioita. Huojentavan kirjoittamisen harjoituksissa käytetään yleisiä kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä sekä hyödynnetään ympäröivää luontoa mahdollisuuksien mukaan.”
Lue lisää: Huojentava kirjoittaminen

 

Mäki, Silja (Helsinki)
FM, äidinkielenopettaja, erityisopettaja, kirjallisuusterapeutti, psykoterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja

Psykoterapiapalvelu Silja Mäki, p. 050 313 1027, silja.maki(at)saunalahti.fi
http://www.terapiasiljamaki.fi

”Ohjaan mm. kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä, aikuisten satuterapiaryhmiä, myyttejä hyödyntäviä ryhmiä sekä elämäkerrallisen kirjoittamisen ryhmiä. Lisäksi ohjaan yhdessä kollegani jooganopettaja SJL Pirkko Taljan kanssa joogaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistäviä ryhmiä. Käytän kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä yksilöpsykoterapiatyössäni yksityisvastaanotollani, myös Kelan tukemassa psykoterapiassa.”

Lue lisää: Silja Mäki

Pylkkänen, Johanna (Oulu)
Kasvatuspsykologi (KM), kirjallisuusterapiaohjaaja, FM (yleinen kirjallisuustiede)

Yhteystiedot: elosuojasi(at)gmail.com

”Ohjaan voimavararyhmiä kirjallisuusterapeuttisin keinoin esimerkiksi pienten lasten vanhemmille. Etsimme ja vahvistamme minuuttamme puolisona, vanhempana ja naisena/miehenä. Lapset ja nuoret ovat erikoistumisalueeni kasvatuspsykologian koulutuksessani. Erilaiset sanataiteelliset ryhmät ovat myös osa palveluitani.

Lisäksi ohjaan mielenterveyskuntoutujille luovan kirjoittamisen terapeuttisia ryhmiä. Otan vastaan myös yksilöasiakkaita sekä kasvotusten että sähköpostitse. Syksyllä 2019 aloitan osaamisen täydentämisen kognitiivisen lyhytterapian opinnoilla. Kuvat ja valokuvaaminen ovat osa minua ja työtäni. Kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi sujuva vuorovaikutus on kohtaamisissani tärkeää.”

Sutela, Sanna (Helsinki)
Kirjallisuusterapiaohjaaja, työyhteisösovittelija, sosiologi YTM, lyhytterapeuttinen koulutus (kognitiivis-analyyttinen näkökulma)

Yhteystiedot: sanaluoma(at)gmail.com, p. 040 5252 869, www.sanaluoma.fi

”Minulla on erityisasiantuntemusta työyhteisöissä esiintyvästä väkivallasta (kiusaamisesta) sekä lähisuhdeväkivalta-ilmiöstä. Järjestän Helsingissä kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä työpaikkakiusaamista kohdanneille sekä omaelämäkerrallisen terapeuttisen kirjoittamisen ryhmiä. Muut teemat, joista minulla on tuntemusta ja kiinnostusta, ovat esimerkiksi työhyvinvointi, päihteet, suru ja kuolema. Harrastan kirjoittamista ja olen myös opiskellut fiktiivistä kirjoittamista. Ryhmissäni painottuu siis jonkin verran kirjoittaminen, mutta osallistujalle riittää ihan tavallinen kirjoittamistaito, sillä keskitymme ryhmässä tuotettujen tekstien asiasisältöön, ei ulkoasuun. Työskentelytapani on empaattinen ja analyyttinen. Lämpimästi tervetuloa ryhmiini!”

 

Typpö, Annamari (Espoo)
FM, toimittaja, kääntäjä, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja

Eilabertta – elämäsi sanat, p. 050 387 4005, annamari.typpo(at)eilabertta.fi
eilabertta.fi

”Ohjaan hoitavan lukemisen ja kirjoittamisen ryhmiä ja verkkokursseja, joissa hyödynnetään sanataiteen ja kirjallisuusterapian keinoja. Ryhmät sopivat kaikille kirjoittamisesta ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille. Opastan sinut luovuutesi lähteille, oman elämäsi tarinoihin, itsesi ja sanojesi äärelle sen mukaan, mihin sinulla on halu ja tarve kulkea. Ryhmissäni tärkeää ei ole lopputulos vaan prosessi – luovan kirjoittamisen ja lukemisen ilo, hoitavuus, elämykset ja oivallukset.

Ohjaajana olen helposti lähestyttävä, rohkaiseva ja inspiroiva. Panen peliin koko oman persoonani, historiani, elämänkokemukseni, vahvuuteni ja heikkouteni. Haluan auttaa sinua löytämään oman aidon itsesi sekä elämään sen mukaisesti. Uskon vahvasti, että omana itsenään meistä jokainen on riittävän hyvä.”