Kirjallisuusterapia

Palveluntarjoajia

Tältä sivulta löydät koulutettuja palveluntarjoajia, nimet aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen jäsenenä ja koulutuksen käyneenä saat tietosi Palveluntarjoajia-sivulle maksutta. Laita meille tietosi ja kuvasi osoitteeseen kiteverkkosivut(at)gmail.com, niin me laitamme tietosi näkyville.

Alho, Linnea (Espoo, verkko)

VTM, Työnohjaaja STOry, Kirjallisuusterapiaohjaaja

Lilico Lightworks, https://www.sielukasura.fi/yhteystiedot/, linnea(at)lilicolightworks.com, P. 050 529 2878

”Sielukas ura -ohjauksessa avataan työelämän solmuja ja sukelletaan merkityksellisyyden lähteille. Sadut, unet, myytit ja arkkityypit ovat kirjallisuusterapeuttisen ohjaukseni ytimessä. Ohjaus sopii ihmisille, jotka haluavat avata uuden vaiheen elämässään työn ja luovuuden alueilla.”

 

 

 


Heikkilä, Mirja
(Oulu)
LL, FM, psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, kirjallisuusterapiakouluttaja

Yhteystiedot:
Sanamieli Mirja Heikkilä, p. 044 083 4480, mirjatytti.heikkila(at)gmail.com
www.sanamieli.fi

”Ohjaan kasvua tukevia ja terapeuttisia kirjallisuusterapiaryhmiä ja annan kirjallisuusterapeuttista yksilöterapiaa. Ohjauksessani ovat luontevasti mukana keho ja luonto sekä taide. Tekstien synnyttämä terapeuttinen keskustelu on ohjaukseni ydintä.

Terapia-asiakkaillani on mahdollisuus saada lääkärinpalkkiokorvaus Kelalta.”

 

Hietaniemi, Helena (Kerava)
toimittaja, tanssi-liiketerapia- ja kirjallisuusterapiaohjaaja

Yhteystiedot:
helena.hietaniemi(at)kolumbus.fi, p. 050 4313256

”Ohjaan kirjallisuusterapeuttisin keinoin kasvuryhmiä aikuisille, jotka haluavat tunnistaa voimavaransa, kehittää luovuuttaan ja rohkeuttaan sekä tutkia ihmissuhteitaan kirjoittaen, keskustellen ja myös kehon aistimuksia ja muistoja kuunnellen.”

 

 


Hopeakoski, Marika
(Jyväskylä)
ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja

Yhteystiedot: www.unelmaratkaisu.fi     marika(at)unelmaratkaisu.fi
p. 040 725 1239 (viestit) Huom! Työni luonteen takia puhelimeni aina äänettömällä, joten laita viestiä ja otan sinuun yhteyttä.

”Tarjoan kirjallisuusterapeuttista yksilöterapiaa itsemaksaville
asiakkaille tai osana Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Käytän
kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä osana myös yksilö- ja
ryhmätyönohjauksia. Ohjaan voimavarakeskeisiä kirjallisuusterapeuttisia
kursseja ja kasvuryhmiä, joissa yhdistän myös verkkokurssin
hyödyntämistä tapaamisten välillä. Yksilö- ja ryhmätapaamiset onnistuvat toimitilallani Jyväskylässä tai
etäyhteydellä. Lisätietoja minusta ja tulevista kirjallisuusterapeuttisista palveluistani saat tutustumalla yritykseni kotisivuihin: www.unelmaratkaisu.fi Iloa päivääsi!”


Huldén, Jaana
(Helsinki)
traumapsykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti

Yhteystiedot:

jhulden(at)welho.com, www.jaanahulden.fi

”Ohjaan kirjallisuusterapiaryhmiä ja uniryhmiä ja myös ryhmiä, joissa yhdistetään kirjallisuusterapian ja uniohjauksen menetelmiä. Otan vastaan myös kirjallisuusterapian yksilöasiakkaita. Minulta on mahdollista tilata kirjallisuusterapiaan liittyvää koulutusta. Psykoterapiaan voi hakea Kelan tukea. ”

 

Kortesoja, Sari (Valkeakoski ja verkko)
FM (kirjallisuus ja kirjoittaminen, sivuaine psykologia)
, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, tradenomi

Yhteystiedot: kurssit(at)sarikortesoja.fi, www.sarikortesoja.fi

”Omat kokemukseni kirjoittamisen terapeuttisuudesta ovat vieneet minut kirjallisuuden ja kirjoittamisen hyvää tekevän vaikutuksen pariin. Innokkaana ikiopiskelijana valmistuin keväällä 2022 filosofian maisteriksi kirjoittamisen opinto-ohjelmasta. Sivuaineena luin psykologiaa. Maisterintutkielmani aiheena oli kirjallisuusterapia työuupumuksen ennaltaehkäisyssä traumainformoidusta näkökulmasta.  Samaisen aiheen parissa jatkan opintojani väitöskirjan parissa syksystä 2023 alkaen. Haluan rohkaista jokaista kuuntelemaan ja ilmaisemaan itseään juuri itselle sopivalla tavalla – olipa kyseessä sitten kirjallisuusterapeuttinen tai luovan kirjoittamisen ryhmä.”

 

Mäki, Silja (Helsinki)
FM, äidinkielenopettaja, erityisopettaja, kirjallisuusterapeutti, psykoterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja

Psykoterapiapalvelu Silja Mäki, p. 050 313 1027, silja.maki(at)saunalahti.fi
http://www.terapiasiljamaki.fi

”Ohjaan mm. kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä, aikuisten satuterapiaryhmiä, myyttejä hyödyntäviä ryhmiä sekä elämäkerrallisen kirjoittamisen ryhmiä. Lisäksi ohjaan yhdessä kollegani jooganopettaja SJL Pirkko Taljan kanssa joogaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistäviä ryhmiä. Käytän kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä yksilöpsykoterapiatyössäni yksityisvastaanotollani, myös Kelan tukemassa psykoterapiassa.”
Lue lisää: Silja Mäki

 

Mäntylä, Riitta
Kirjallisuusterapiaohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaaja, sanataideohjaaja, sielunhoitaja

Yhteystiedot: p.+358 443212725, mantyla1953(at)gmail.com, https://riitan-kotisivut.webnode.fi/

”Ohjaan kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä niin lähijaksoilla kuin netissäkin. Ohjaan netissä myös elämäntarinakirjoittajakursseja. Ohjaan terapeuttisia ja voimaannuttavia lähi- ja nettikursseja itsemurhantehneiden omaisille ja abortinläpikäyneille naisille. Järjestän kursseja myös muille erityisryhmille, mm. syöpää sairastavat, eri sairausryhmät esim. kehitysvammaiset ja muut vajaakuntoiset henkilöt. Erikoisosaamiseeni kuuluu myös unien hyödyntäminen sanataiteessa viikonloppukurssit. Järjestän voimaannuttavan kirjoittamisen kursseja Espanjan Torreviejaan. Kysy lisää, niin suunnitellaan juuri sinun kohderyhmällesi sopiva kurssi!

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa Tuomenkukka kuolemankukka (2021) ja Harkittu tahallinen vahinko (2022), jotka kertovat mm. abortista, itsemurhasta, mielenhajoamisesta, alkoholisti perheestä ja vakavasta kroonisesta sairaudesta.”

 

Nyberg, Ilse (Espoo ja Helsinki)
Kirjallisuusterapiaohjaaja. Sosionomi (AMK).

Yhteystiedot: [email protected]. 0407507970

”Ohjaan kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä aikuisille.

Omat positiiviset kokemukseni erilaisista kirjallisuusterapeuttisista ryhmistä ovat herättäneet kiinnostuksen ohjata itse ja jakaa ryhmässä kirjoittamisen “taikapiiriä” eteenpäin. Minulla on kokemusta mm. mielenterveyskuntoutujien sekä vanhusten ohjaamisesta. Ohjaajana olen rauhallinen, kuunteleva ja eläytyvä. ”


Pylkkänen, Johanna
(Oulu)
Kasvatuspsykologi (KM), kirjallisuusterapiaohjaaja, FM (yleinen kirjallisuustiede)

Yhteystiedot: elosuojasi(at)gmail.com

”Ohjaan voimavararyhmiä kirjallisuusterapeuttisin keinoin esimerkiksi pienten lasten vanhemmille. Etsimme ja vahvistamme minuuttamme puolisona, vanhempana ja naisena/miehenä. Lapset ja nuoret ovat erikoistumisalueeni kasvatuspsykologian koulutuksessani. Erilaiset sanataiteelliset ryhmät ovat myös osa palveluitani.

Lisäksi ohjaan mielenterveyskuntoutujille luovan kirjoittamisen terapeuttisia ryhmiä. Otan vastaan myös yksilöasiakkaita sekä kasvotusten että sähköpostitse. Syksyllä 2019 aloitan osaamisen täydentämisen kognitiivisen lyhytterapian opinnoilla. Kuvat ja valokuvaaminen ovat osa minua ja työtäni. Kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi sujuva vuorovaikutus on kohtaamisissani tärkeää.”


Sutela, Sanna
(Helsinki)
Kirjallisuusterapiaohjaaja, työyhteisösovittelija, sosiologi YTM, lyhytterapeuttinen koulutus (kognitiivis-analyyttinen näkökulma)

Yhteystiedot: sanaluoma(at)gmail.com, p. 040 5252 869, www.sanaluoma.fi

”Minulla on erityisasiantuntemusta työyhteisöissä esiintyvästä väkivallasta (kiusaamisesta) sekä lähisuhdeväkivalta-ilmiöstä. Järjestän Helsingissä kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä työpaikkakiusaamista kohdanneille sekä omaelämäkerrallisen terapeuttisen kirjoittamisen ryhmiä. Muut teemat, joista minulla on tuntemusta ja kiinnostusta, ovat esimerkiksi työhyvinvointi, päihteet, suru ja kuolema. Harrastan kirjoittamista ja olen myös opiskellut fiktiivistä kirjoittamista. Ryhmissäni painottuu siis jonkin verran kirjoittaminen, mutta osallistujalle riittää ihan tavallinen kirjoittamistaito, sillä keskitymme ryhmässä tuotettujen tekstien asiasisältöön, ei ulkoasuun. Työskentelytapani on empaattinen ja analyyttinen. Lämpimästi tervetuloa ryhmiini!”

 

Kristina Svensson (Helsinki, Punavuori)
FM, ekspressiivinen taideterapeutti (Inartes.fi), kirjallisuusterapiaohjaaja, opettaja, kouluttaja

Yhteystiedot:
creastinas(at)gmail.com
taideterapiacreastina.com

”Ohjaan kirjallisuus- ja taideterapiaryhmiä monenlaisille ryhmille ja osana erilaisia koulutuksia. Annan myös eri ikäisille asiakkaille yksilötaideterapiaa, jossa kirjoittaminen on luontevana osana työskentelyä. Sekä ryhmänohjauksessa että terapiatyössä painotan yhteyttä keholliseen kokemukseen. Olen kouluttautunut niin sensomotorisen taideterapian kuin sensomotorisen psykoterapian sarallakin.”

 

 

 

 

Typpö, Annamari (Espoo)
FM, toimittaja, kääntäjä, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja

Sananhaltija
p. 050 387 4005, annamari(at)sananhaltija.fi
sananhaltija.fi

”Ohjaan hoitavan lukemisen ja kirjoittamisen ryhmiä ja verkkokursseja, joissa hyödynnetään sanataiteen ja kirjallisuusterapian keinoja. Ryhmät sopivat kaikille kirjoittamisesta ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille. Opastan sinut luovuutesi lähteille, oman elämäsi tarinoihin, itsesi ja sanojesi äärelle sen mukaan, mihin sinulla on halu ja tarve kulkea. Ryhmissäni tärkeää ei ole lopputulos vaan prosessi – luovan kirjoittamisen ja lukemisen ilo, hoitavuus, elämykset ja oivallukset.

Ohjaajana olen helposti lähestyttävä, rohkaiseva ja inspiroiva. Panen peliin koko oman persoonani, historiani, elämänkokemukseni, vahvuuteni ja heikkouteni. Haluan auttaa sinua löytämään oman aidon itsesi sekä elämään sen mukaisesti. Uskon vahvasti, että omana itsenään meistä jokainen on riittävän hyvä.”

 


Virkkunen, Kirsi
(Kuopio, Helsinki ja verkko)
Ryhmätaideterapeutti, kirjallisuusterapiaohjaaja, työnohjaaja (logoterapia), Luova Uniohjaaja®

Fenix Inspiration, www.fenixinspiration.fi, kirsi.virkkunen(at)fenixinspiration.fi, p. 040 704 3655

”Ohjaan luovuusterapeuttisia ryhmiä ja uniryhmiä, joissa hyödynnetään kirjallisuusterapian, taideterapian ja sanataiteen menetelmiä. Ohjaan myös tietoisuuskirjoittamisen ryhmiä ja koulutan Luovia Uniohjaajia®. Hyödynnän taiteen menetelmiä myös työnohjauksessa. Itsetuntemuksen laajentaminen ja syventäminen, yhteyden vahvistaminen intuitioon sekä luovuuden avaaminen ja vahvistaminen ovat kaiken toimintani keskiössä. Kun lepäämme itsessämme, olemme autenttisia, ainutkertaisia ja uudistumiskykyisiä – niin yksilöinä kuin osana yhteisöjä, joissa toimimme.

Rakastan sanoja ja kuvia, runoja ja tarinoita, kirjoittamisen, maalaamisen ja kehollisuuden voimaa. Ohjaajana olen kiireetön, läsnäoleva, kuunteleva ja kannustava.”