Kirjallisuusterapia

KIRJALLISUUSTERAPIA auttaa haasteellisissa elämäntilanteissa

Maailma on mullistusten kourissa, ja terapeuttisen alan osaajia tarvitaan yhä enemmän tukemaan ihmisiä heidän haasteissaan sekä ennaltaehkäisemään mielenterveyden ongelmia.

Kirjallisuusterapia on tutkittu ja toimivaksi havaittu luova taide- ja ilmaisuterapiamuoto, joka tarjoaa keinoja mieltä painavien asioiden käsittelyyn, itsetuntemuksen kasvattamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Se sopii kaikenikäisille: niin lapsille ja nuorille kuin työikäisille ja ikääntyneillekin.

Koulutetun ohjaajan tai terapeutin johdolla runot, novellit, sadut ja monet muut tekstit, myös itse kirjoitetut, antavat mahdollisuuden tarkastella omia kokemuksia ja tunteita turvallisesti, monipuolisesti ja luovasti.

Kirjallisuusterapiaa käytetään itsenäisesti tai täydentävänä hoitomuotona muun muassa erilaisissa harrastusryhmissä, sosiaalityössä sekä ennaltaehkäisevässä mielenterveys- ja päihdetyössä.

Lue lisää tiedotteesta:
Kirjallisuusterapiayhdistys_tiedote