Kirjallisuusterapia

KIRJALLISUUSTERAPEUTTINEN KASVURYHMÄ ”Minun mereni” Raumalla 4.–25.4.2024

 

Kuva: Albert Bierstadtin maalaus Emerald Sea (1878). Wikimedia Commons.

Tässä aikuisten kirjallisuusterapeuttisessa ryhmässä pysähdymme tutkimaan omaa elämää merellisen teeman siivittämänä. Käytämme virikkeinä meriaiheisia runoja ja muuta aineistoa, jonka pohjalta teemme luovia kirjoitusharjoituksia. Jokaisen harjoituksen jälkeen jaamme yhdessä kokemuksia ja tunnelmia, joita harjoitukset synnyttivät. Hyödynnämme luovuuden lähteinä myös Rauman merimuseon kiehtovaa ympäristöä ja kokoelmia.

Mereen liittyy lukemattomia ihmisten tarinoita: todellisia ja kuviteltuja, yhteisiä ja yksityisiä, kerrottuja ja kadonneita. Meri kutsuu muistelemaan ja unelmoimaan sekä pohtimaan elämän peruskysymyksiä — pysyvyyttä ja muutosta, tyyntä ja myrskyä, riemun ja kaipuun teemoja. Ryhmän tavoitteena on antaa osallistujille mahdollisuus omien muistojen, tunteiden ja ajatusten käsittelyyn. Työstämisen myötä itsetuntemus voi kehittyä ja arjen voimavarat lisääntyä. Toteutetaan yhteistyössä Rauman merimuseon ja Rauman kansalaisopiston kanssa.

 

Aika: torstaisin 4.4.–25.4.2024 klo 17.30–20.45 | 4 tapaamista

Paikka: Rauman merimuseo

Ohjaaja: FM Isa Välimäki, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (HY+ 2023–2024), kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija

Hinta: 30 € / hlö

 
Ilmoittautumiset: Rauman kansalaisopisto https://uusi.opistopalvelut.fi/rauma/fi/course/11713/