Kirjallisuusterapia

ESITTELYSSÄ Annukka Cederlöf: Tiluksilla. Unelmani maalla

Annukka Cederlöf: Tiluksilla. Unelmani maalla. Helsinki: WSOY, 2022.

Tuuli Jokivartio-Toivonen esittelee aiemmin poliisina toimineen Annukka Cederlöfin kirjan Tiluksilla, joka kertoo elämästä maalla, maallemuuton taustoista, vaikeuksista selviytymisestä, oman paikan löytämisestä. Cederlöf ylläpitää myös saman nimistä suosittua Facebook-sivustoa maatilan asukkaiden arjesta.

”Me kirjallisuusterapiaan perehtyneet ajattelemme, että kirjoittamisella ja lukemisella on hoitavia vaikutuksia, ja minua kiinnostaa erityisesti, kuinka nämä toimintatavat auttoivat kertojaa vaativissa elämänvaiheissa. Cederlöf ei varsinaisesti sano suoraan saaneensa apua kirjoittamisesta, mutta kertoo sometilinsä tuomasta lohdusta. Kirjoittaminen auttoi omien ajatusten kokoamisessa sekä antoi rohkeutta muutoksen tekemiseen.”

Cederlofin kirja Tiluksilla_esittely_jokivartio