Kirjallisuusterapia

Testisivu

Työhyvinvointikirjoittajat verkkoryhmä 2

Työhyvinvointikirjoittamisen ryhmässä käsitellään, tarkastellaan ja prosessoidaan työhyvinvointia ja työssäjaksamista kirjoittamisen ja kirjallisuuden avulla. Ryhmässä kukin saa kirjoittaa juuri niin kuin haluaa ja jakaa kirjoittamastaan sen minkä tahtoo. Kieliopilla tai oikeakielisyydellä ei ole merkitystä. Osallistujien ammattitausta tai koulutus voi olla mikä vaan. Tapaamiset ovat verkossa Teams-yhteydellä viitenä tiistai-iltana:

PROOSAPAJA 2.3.2024 verkossa

Proosapajassa kirjoitetaan lyhyt novelli.

SANAPOLKU SISIMPÄÄN -verkkokurssi 27.2.–26.3.2024

SANAPOLKU SISIMPÄÄN -verkkokurssi

MUUTTUNUT KEHO –kirjallisuusterapiaryhmä maaliskuussa Tampereella

Kirjallisuusterapiaryhmässä lähestytään omaan kehoon liittyviä kysymyksiä kirjallisuusterapeuttisin keinoin.

RIIMEJÄ eron risteykseen – kirjallisuusterapeuttinen ryhmä 1.–3.3.2024 Valamon luostarissa

Marianna Stolbow'n ohjaama kirjallisuusterapeuttinen viikonloppu Valamon luostarissa tarjoaa lukemisen, kirjoittamisen ja keskustelun keinoin apua erokokemukseen liittyen tunteiden ymmärtämmiseen ja käsittelyyn.

KITE1 Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op Helsingissä alkaa 8/2024

Kirjallisuusterapiakoulutuksen ensimmäisen vaiheen koulutus Helsingissä alkaa 8/2024.

LÖYDÄ SANOJEN TAIKA -kirjoittajamatka Kreetalle 9.6.–16.6.2024

Luovan ja hoitavan kirjoittamisen matka Kreetalle. Löydä sanojen taika -kurssi on viikon mittainen hengähdystauko pienessä viehättävässä Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla. Kurssilla olet vain itseäsi varten, vailla pakkoja. Saat antaa luovuutesi kukkia – tai vasta heräillä – levosta käsin, kirjoittamisen, lukemisen ja keskustelujen parissa.

VALOVIRTAA VANHEMMUUTEEN – kirjallisuusterapeuttinen tukiryhmä syöpään sairastuneille vanhemmille Espoossa 26.3.–4.6.2024

Valovirtaa vanhemmuuteen on terapeuttisen lukemisen ja kirjoittamisen tukiryhmä syöpään sairastuneille vanhemmille. Ryhmä kokoontuu Espoossa.

TYYNEYDEN TAIKA -retriitti Pyhtäällä 8.3.–10.3.2024

Tyyneyden taika -retriitti on viikonlopun mittainen hengähdystauko Pyhtäällä, Stockforsin ruukin alueella sijaitsevan Patruunantalon aisteja hivelevässä ja lempeää huolenpitoa huokuvassa miljöössä. Retriitin pääpainopiste on kehollisessa kirjoittamisessa.

HELI Hulmi haastattelee Riitta Ahvenjärveä: Surusisar palaa toistamiseen itsemurhaan – kirjoittamalla

Lue Heli Hulmin haastattelu Riitta Ahvenjärvestä, joka oli tekemässä kirjaa "Lohtua yli pimeän – itsemurhan tehneen läheisille".

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS pe 1.3.2024 klo 17 Helsingissä

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n vuosikokous pidetään pe 1.3.2024 klo 17 Ravintola White Ladyn kabinetissa. Tilaisuuden aloittaa vastikään Finlandia-palkittu kirjailija Sirpa Kähkönen puhumalla aiheesta Ylisukupolvisten hiljaisuuksien siirtyminen kaunokirjallisuuden aiheena.

ESITTELYSSÄ Susanna Hast: Ruumis/Huoneet

KIRJA-ARVIO Susanna Hast: Ruumis/Huoneet

KITE1 Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op Oulussa alkaen 10/2024

Oulussa käynnistyy syksyllä koulutuspolun ensimmäinen osio, Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op.

RUNOJA HILJAISUUDEN SYLISSÄ -runoryhmä verkossa 12.3.2024 alkaen

Tässä kirjallisuusterapeuttisessa runoryhmässä luemme valmiita runoja ja kirjoitamme omia. Annamme runojen kutsua oman äänen esiin ja seuraamme, minne runot meitä kuljettavat. Sinun ei tarvitse olla harjaantunut runoilija osallistuaksesi ryhmään, kynnys on matala ja jokainen osaa. Ryhmän ohjaa kirjallisuusterapiaohjaaja, ryhmätaideterapeutti, uniohjaaja® Kirsi Virkkunen

SINÄ OLET HYVÄ!-kasvuryhmä erityisherkille verkossa 12.3.-21.5.2024

Ryhmässä tarkastellaan kirjoittamisen ja kirjallisuuden sekä vertaistuen avulla erityisen herkkyyden voimavaroja, haasteita ja kipupisteitä, kuten emotionaalista reaktiivisuutta, tunteiden voimakkuutta, kuormittumisalttiutta ja aistiherkkyyttä. Tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta, omia rajoja ja itsemyötätuntoa.

KEVÄÄN VALO – joogaa & kirjoittamista yhdistävä miniretriitti la 16.3.2024 Iittalassa

Kevään valo -miniretriitti, joogaa & kirjoittamista yhdistävä hyvän olon päivä, pidetään lauantaina 16.3.2024 Iittalassa uniikissa miljöössä Kutilan Juhlatalolla. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai kirjoittamisesta. Ohjaajina toimivat joogaohjaaja Terhi Niinimäki ja kirjallisuusterapiaohjaaja Sari Kortesoja. Huom! Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen jäsenille 10 % alennus hinnasta.

SANAT JA MIELI – viikonloppukurssi Labbnäsissä 26.4.-28.4.

Sanat ja mieli -kirjoitusviikonloppuna Kemiönsaaressa käsitellään uusperheellisyyden teemoja.

OMAN ELÄMÄNTARINAN KIRJOITTAJAKURSSI VERKOSSA maaliskuussa 2024

LUONTO SINUSSA. Kirjoittajaryhmä Sipoonkorven kansallispuistossa 26.5.2024.

LUONTO SINUSSA. Kirjoittajaryhmä Sipoonkorven kansallispuistossa

LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI Örön saarella 25.-28.4.2024

Teemana salaisuus. Lähdemme yhdessä Kemiönsaarelta kohti Örötä, missä majoitus ja ateriat kuuluvat kurssikokonaisuuteen. Ohjaajana kirjailija, kirjallisuusterapiaohjaaja, kouluttaja Heli Hulmi.

TARINALLISEN KIRJOITTAMISEN KURSSI Kökarin saarella, Ahvenanmaalla 22.-26.5.2024

Tapaaminen Korppoossa, mistä jatkamme yhteysaluksella Kökarille. Kurssitilanamme on entinen pappila ja majoitus järjestyy Sandvikin leirintäalueen mökeissä. Majoitus ja ateriat kuuluvat kurssikokonaisuuteen. Ohjaajana kirjailija, kirjallisuusterapiaohjaaja, kouluttaja Heli Hulmi.

LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI Aspön saarella 31.7.-5.8. 2024

Tapaaminen Nauvossa, Pärnäisten satamassa, mistä jatkamme yhteysaluksella Aspön saarelle. Kirjoittaminen etenee ohjatusti luonnossa ja sisätiloissa. Saat myös henkilökohtaista ohjausta. Majoitus ja ateriat kuuluvat kurssikokonaisuuteen. Ohjaajana kirjailija, kirjallisuusterapiaohjaaja, kouluttaja Heli Hulmi.

KIRJA-ARVIO Hannu Niklander: Saaret ja satamat

KIRJA-ARVIO Hannu Niklander: Saaret ja satamat

TYÖHYVINVOINTIKIRJOITTAJAT -verkkoryhmät 1&2, 1.2.-28.3.2024 & 5.3.- 7.5.2024

Työhyvinvointikirjoittamisen ryhmässä käsitellään, tarkastellaan ja prosessoidaan työhyvinvointia ja työssäjaksamista kirjoittamisen ja kirjallisuuden avulla. Ryhmässä kukin saa kirjoittaa juuri niin kuin haluaa ja jakaa kirjoittamastaan sen minkä tahtoo. Kieliopilla tai oikeakielisyydellä ei ole merkitystä.

VOIMAANNU kirjoittamalla -matka Espanjaan 21.-28.4.2024

Haaveiletko etelän lämmöstä, meren loiskeesta, hiekkarannoista ja hyvästä ruuasta? Kaipaatko lepoa kiireen keskelle, pysähdyspaikkaa saman henkisten ihmisten seurassa? Kirjallisuusterapiaa ja muita luovantoiminnan menetelmiä yhdistävällä kurssilla Espanjan Torreviejassa on mahdollista käsitellä itselle tärkeitä asioita turvallisessa ilmapiirissä, samanhenkisten ihmisten parissa. Ohjaajana Riitta Mäntylä.

ESITTELYSSÄ Aija Andersson: Pii

Lue Linnea Alhon esittely Aija Anderssonin postuumisti julkaistusta teoksesta Pii.

KIRJAVINKKI joulupukinkonttiin!

Lahjavinkki: Sinikka Mäntysalon Ei kenenkään oma -proosarunokokoelma

PSYKOLOGIAA JA TAIDETTA käsittelevä PsyArt-konferenssi Dubrovnikissa 26.6.-30.6.2024

PsyArt-konferenssi Dubrovnikissa 26.6.-30.6.2024

Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op, 7.2.–5.6.2024 (verkko) – Jyväskylän yliopisto

Koulutus tarjoaa perustiedot kirjallisuusterapiasta itsetuntemuksen lisääjänä ja ammatillisen kasvun menetelmänä. Kirjallisuusterapian tavoitteita ovat minän vahvistaminen, tunneilmaisun sekä suullisen ja kirjallisen itseilmaisun kehittäminen ja virikkeiden antaminen.

KIRJALLISUUSTERAPEUTTINEN RYHMÄ TOHTORIOPISKELIJOILLE 30.10.–18.12.2023 verkossa

KIRJALLISUUSTERAPEUTTINEN RYHMÄ TOHTORIOPISKELIJOILLE 30.10.–18.12.2023 verkossa

KIRJALLISUUSTERAPEUTTIKOULUTUS 2023–2024 (40 op)

Kirjallisuusterapian koulutuspolun 3. vaihe, kirjallisuusterapeuttikoulutus, järjestetään syyskuussa 2023 - joulukuussa 2024. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä HY+ ja Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys.