Kirjallisuusterapia

LUONTO SINUSSA. Kirjoittajaryhmä Sipoonkorven kansallispuistossa 26.5.2024.

Haluatko tietää, mitä vanha puu haluaa kertoa sinulle? Millaisia lauluja metsän linnut laulavat? Mistä puhuu soliseva puro? Mitä kuiskii sammal? Mistä tuuli tarinoi?

Sulaudu luontoon ja anna luonnon itsessäsi tulla tekstiksi.

Luontoympäristöllä on tutkitusti monenlaisia terveysvaikutuksia. Jo kymmenen minuuttia luonnossa laskee elimistön stressireaktioita, kuten verenpainetta, sydämen sykettä ja lihasten jännitystä. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa ja kohentaa mielialaa.

Tule mukaan kirjoittajan aistimatkalle upeaan Sipoonkorven kansallispuistoon! Voit tuoda mukanasi tarkasteltavaksi minkä tahansa kokemuksesi: ilon, surun, toivon, epätoivon, kiitollisuuden, alakulon tai pelon.

Kokoonnumme Sipoonkorvessa (Byabäckenin parkkipaikka). Kuljemme yhdessä Byabäckenin luontopolun (2,1 km https://www.sipoo.fi/visit-sipoo/nae-koe/luontoelamyksia/sipoonkorpi/byabackenin-luontopolku/) ja pysähdymme sopivissa paikoissa aistimaan luontoa, syömään eväitä ja kirjoittamaan. Tavoitteena on nauttia kansallispuiston luontoympäristöstä ja sen terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista, tuottaa lyhyitä tekstejä ja jakaa niiden herättämiä tunteita ja ajatuksia. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kirjoittamiskokemusta eikä tuotettuja tekstejä arvioida.

Pakkaa reppuun eväät ja pukeudu sään mukaisesti!

Paikka: Sipoonkorven kansallispuisto, Byabäckenin luontopolku (tarkemmat tiedot saat sähköpostitse).

Aika: su 26.5.2024 klo 11-15 (kesto noin neljä tuntia)

Hinta: 60 €

Ilmoittaudu: https://holvi.com/shop/Poesis/

Ohjaaja: FT, kirjallisuusterapiaohjaaja, joogaopettajaopiskelija Mervi Nyfors, [email protected]