Kirjallisuusterapia

KT2 JYVÄSKYLÄ Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus (35 op) alkaen 1/2025, monimuotokoulutus

Kouluttaudu luovia toiminnallisia menetelmiä taitavaksi kirjallisuusterapiaohjaajaksi!

Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutuksessa opit käyttämään erilaisia luovuusterapeuttisia kerronnallisia ja toiminnallisia menetelmiä asiakastyössä ja oman työn voimavarana sekä yhdistelemään eri menetelmiä tarkoituksenmukaisesti. Kirjallisuusterapiassa pyritään keskustelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla tukemaan ihmisen kasvua ja kehitystä. Kirjallisuusterapian menetelmät sopivat monenlaiseen asiakas- ja potilastyöhön, jossa työntekijän itsetuntemuksella on merkitystä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena niin, että lähijaksoja Jyväskylässä on 7 (yhteensä 15pv) ja etäopetusta Zoomitse 3 jaksolla (yhteensä 5pv). Lähikoulutuspäivien aikataulu on seuraava: perjantaisin klo 11-18 ja lauantaisin klo 8.30-15.30. Viimeinen koulutusjakso on kolmipäiväinen, jolloin aloitus poikkeuksellisesti jo to 11.12. klo 11.

Etäkoulutuspäivät Zoomissa toteutetaan klo 9-16.

Opetusjakso:10.1.–13.12.2025
Päivä ja kellonaika:
To 11:00–18:00
Pe 09:00–16:00
La 08:30–15:30

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kirjallisuusterapian ensimmäisen portaan (järjestetty eri puolilla Suomea) tai vastaavan aiemman kirjallisuusterapiakoulutuksen suorittaneille sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai opetusalan henkilöstölle sekä taiteen ja kulttuurin parissa toimiville.

Kouluttajatiedot
Koulutuksen tieteellinen johtaja on tutkija, kirjallisuusterapiakouluttaja, FT Karoliina Maanmieli. Vastuukouluttajina toimivat psykoterapeutti ja kirjallisuusterapeutti Katariina Uusitalo sekä kirjallisuusterapiaohjaaja ja -kouluttaja Katri Kluukeri.

Koulutuksen työnohjaajana toimii kirjallisuusterapiaohjaaja ja työnohjaaja Tuija Väisänen. Muita pääkouluttajia ovat ekspressiivinen taideterapeutti Raija Lundahl ja musiikkiterapeutti Riikka Karvonen. Lisäksi koulutuksessa on useita vierailevia luennoitsijoita eri erikoisalueilta.

Hinta: 3500 €
Lisätietoja: https://uusi.kesayliopistopalvelut.fi/jyvaskylankesayliopisto/fi/course/5264/