Kirjallisuusterapia

TYYNEYDEN TAIKA -retriitti Pyhtäällä 8.3.–10.3.2024

Haluatko käsitellä elämäsi kohokohtia ja kipupisteitä kirjoittamalla ja kehollisia menetelmiä hyödyntämällä? Toivotko löytäväsi itsestäsi uusia voimavaroja? Kaipaatko mahdollisuutta ammentaa uutta intoa ja toivoa haaveistasi ja unelmistasi? Janoatko irtiottoa arjesta lempeässä ja lämminhenkisessä seurassa? Mielitkö helliä aistejasi idyllisessä ympäristössä? Jos vastasit kyllä, Sananhaltijan maaliskuinen retriitti on juuri sinua varten!

Tyyneyden taika -retriitti on viikonlopun mittainen hengähdystauko Pyhtäällä, Stockforsin ruukin alueella sijaitsevan Patruunantalon aisteja hivelevässä ja lempeää huolenpitoa huokuvassa miljöössä. Retriitillä olet vain itseäsi varten, vailla pakkoja. Saat antaa luovuutesi kukkia – tai vasta heräillä – levosta käsin, kirjoittamisen ja kehollisten menetelmien parissa.

Kehollinen kirjoittaminen tarkoittaa kirjoittamista kehon tuntemuksista ja kokemuksista käsin, kehosta tietoisena ja kehon tiedon kautta. Harjoituksissa yhdistyvät keholliset harjoitteet ja kirjoittaminen: liikuttelemme kehoa eri tavoin, tunnustelemme kehon tilaa ja tuntemuksia, hiljennymme kuuntelemaan kehon viestejä ja sitten kirjoitamme näistä kokemuksista ja niiden vaikutuksista. Kehollisiin harjoituksiin voi sisältyä myös tietoisen läsnäolon harjoitteita, rentoutumisharjoituksia ja vapaata tanssia. Mitään ei kuitenkaan tarvitse osata eikä tietää etukäteen, ja harjoitukset sopivat ihan kaikille ikään ja kuntoon katsomatta!

Tyyneyden taika -retriitillä pääset tuttuun tapaan kirjoittamaan kehollisuuden kautta elämäsi kohokohdista ja kipupisteistä, toiveista, unelmista ja haaveista erilaisia teemoja ja virikkeitä hyödyntäen. Kehollisten keinojen lisäksi retriitillä hyödynnetään kirjallisuusterapian menetelmiä, jotka auttavat sinua tutkimaan omaa elämääsi ja tunteitasi kirjoittamisen kautta. Myös keskustelu sekä tunteiden, ajatusten, kokemusten ja tekstien jakaminen ovat tärkeä osa retriittikokonaisuutta.

Aika ja paikka: 8.3.–10.3.2024 Patruunantalo, Stockfors, Pyhtää

Ohjaajat: kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja Annamari Typpö ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kuvataiteilija Liisa Laajoki

Hinta: Hinta viikonlopun ohjelmalle on 227 € (sis. alv). Viikonlopun majoitus ja täysihoito Patruunantalossa maksaa 300 € (sis. alv) yhden hengen huoneessa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

https://sananhaltija.fi/kirjoituskurssit/tyyneyden-taika-retriitti