Kirjallisuusterapia

MILLAINEN on sinun turvasi? Yhdistys mukana Elävän kirjallisuuden festivaaleilla la 19.2.

Kuva: Kaisa Saano

 

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys oli mukana Elävän kirjallisuuden etäfestivaaleilla la 19.2.2022. Yhdistyksen jäsenet, kirjallisuusterapiaohjaajina toimivat Kirsi Marttinen ja Sari Kortesoja pohtivat, mitä kirjallisuusterapia on ja miten festivaalien teema, TURVA, linkittyy kirjallisuusterapiaan. Jos et nähnyt livelähetystä, voit katsoa tallenteen täältä:
EKF 2022 Kirjallisuusterapia
Tapahtuman kaikkiin tallenteisiin löydät linkin täältä: EKF 2022 tallenteet

Tänä vuonna teemana oli TURVA, mikä sopii hyvin kirjallisuusterapeuttiseen toimintaan – onhan turvallisen olotilan luominen osallistujille toiminnan keskiössä. Suunnitelmissa ollut kirjallisuusterapeuttinen workshop muutti muotoaan, kun livetapahtuma muuttui etätapahtumaksi, mutta toiveenamme oli saada teidän tekstejänne mukaan tavalla tai toisella. Ennen lähetystä saimmekin hienoja, ajatuksia herättäviä vastauksia kysymykseen: Mikä luo sinulle turvaa? Nyt lähetyksen jälkeen pyydämme sinua pohtimaan turvaa ja turvallisuutta vielä tarkemmin.

Millainen on sinun turvasi?

  • Minkä värinen?
  • Miltä maistuu?
  • Miltä se tuntuu?
  • Miltä se näyttää?
  • Turva on kuin…
  • Millainen turva minä olen?


Voit pohtia asiaa ihan itseksesi, mutta halutessasi kirjoittaa vastauksesi Facebookiin postauksen alle tai lähettää sen meille meilitse
[email protected]. Tapahtumasta on myöhemmin tulossa kirjoitus verkkosivujen Kuulumisia-osioon, ja olisi hienoa liittää siihen mukaan ajatuksianne – ilman nimeä tai nimellä, kuten haluat. Ilmoita tekstin lähettäessäsi, saako nimesi mainita. Muistathan, että kirjallisuusterapeuttiseen toimintaan ei kuulu kirjoitusten kaunokirjallinen arviointi, vaan kaikki kirjoitukset ovat yhtä hyviä. Rohkeasti siis mukaan turvaa pohtimaan!

Elävän kirjallisuuden festivaali toimii Tampereen kulttuurikentällä avoimena tapahtumana kaikille taiteesta, kulttuurista ja tieteellisestä keskustelusta kiinnostuneille. Festivaalin järjestämisestä vastaa Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen ainejärjestö Teema ry. Lisätietoa: http://www.ekf.fi/ekf2022/.