Kirjallisuusterapia

TERVEHDYS Unkarin Kirjallisuusterapiaseuralta

Tervehdys Suomen Kirjallisuusterapiayhdistykselle Unkarin Kirjallisuusterapiaseuralta ja sen puheenjohtajalta Judit Béresiltä.

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen vuosijuhla jos mikä on oivallinen tilaisuus tuoda julki Unkarin sisaryhdistyksen kiitollisuus, kunnioitus ja sydämellinen uskollisuus suomalaisia kollegoja kohtaan.

Ensimmäiset kirjallisuusterapiaryhmät käynnistyivät Suomessa ja Unkarissa samoihin aikoihin 1970-luvun toisella puoliskolla. Noista ajoista on kuljettu pitkä taival, ennen kuin kirjallisuusterapia on saanut Unkarissa ansaitsemansa paikan muiden taideterapioiden rinnalla. Taival alan koulutuksen käynnistymiseen ja kirjallisuusterapiayhdistyksen luomiseen on ollut pitkä.

Unkarin Kirjallisuusterapiaseura perustettiin vuosikymmen sitten, vuonna 2010. Tekemistä ja kehittämistä on riittänyt alusta pitäen. Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan ennen muuta hyvin toimivia ja ajanmukaisia esikuvia, malleja ja yhteistyökumppaneita. Korvaamatonta tukea olemme saaneet Juhani Ihanukselta sekä hänen kollegoiltaan ja oppilailtaan. He – eli te – olette toimineet koko ajan kokemuksillanne, tiedoillanne ja suhtautumisellanne meille korvaamattomina esikuvina.

Uskon ja toivon, että aloittamamme yhteiset hankkeet ja suunnitelmat saavat jatkoa myös lähitulevaisuudessa!

Eläköön Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys!

Yhteistyöterveisin:
Judit Béres
Unkarin Kirjallisuusterapiaseuran puheenjohtaja

Budapest – Ateena, 18. lokakuuta 2021

(käännös: Kasperi Hasala)

Judit Béres, Unkarin Kirjallisuusterapiaseuran puheenjohtaja