Kirjallisuusterapia

VOIMAA SANOISTA – kirjoittaminen omien voimavarojen vahvistajana ja työhön liittyvien tunteiden purkajana 8.10.–9.10.2021

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta, löytää uusia voimavaroja, tunnistaa työn kuormitustekijöitä, purkaa työhön liittyviä vaikeita tunteita ja lisätä omaa hyvinvointia luovan ja hoitavan kirjoittamisen ja lukemisen avulla.

Koulutus johdattelee sanojen – kirjoittamisen ja lukemisen – hoitavuuteen:

 

– Miksi ja miten sanat hoitavat?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi vahvistaa minuuttaan ja löytää uusia voimavaroja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi käsitellä vaikeita tunteita ja muistoja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi tuoda elämään lisää iloa, luovuutta ja kauneutta?

Voimaa sanoista -koulutuksessa tutustutaan lyhyesti kirjallisuusterapian taustaan ja teoriaan, mutta pääpaino on omassa tekemisessä. Koulutuspäivien aikana tehdään runsaasti harjoituksia ja luetaan erilaisia tekstejä sekä keskustellaan niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista. Virikeaineistona voidaan käyttää myös esimerkiksi musiikkia, valokuvia ja muuta kuvamateriaalia sekä erilaisia esineitä.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta eikä muuta erityistä osaamista. Huomio ei niinkään ole lopputuloksessa eli valmiissa tekstissä vaan itse prosessissa ja sen tuottamissa ideoissa, elämyksissä ja oivalluksissa. Omia tekstejä ei ole pakko jakaa eikä keskusteluun ole pakko osallistua – myötätuntoinen kuunteleminenkin on tärkeää. Mukaasi tarvitset vain kirjoitusvälineet sekä avoimen mielen.

Aika ja paikka: 8.10.–9.10.2021 klo 9.00–15.00, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotka

Ohjaaja: Kirjallisuusterapiaohjaaja Annamari Typpö, eilabertta.fi

Kohderyhmä: Koulutus sopii esimerkiksi terapia-, kriisi- tai auttamistyötä tekeville, opettajille ja ohjaajille ja muissa vastaavissa ammateissa työskenteleville sekä kaikille luovista menetelmistä kiinnostuneille.

Hinta: 185 euroa (sis. alv 24 %).

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.9. täällä: https://www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi/koulutukset/event/898