Kirjallisuusterapia

HEROINES-taidenäyttelyn avajaiset la 4.9. klo 12–16.30 Lapinlahden Lähteellä

Tervetuloa Heroines-taidenäyttelyn avajaisiin! Ohjelma striimataan ja sitä voi seurata etänä. Iltapäivän työpajoihin voi osallistua Zoomin kautta etänä. Linkki tapahtumaan tulee tapahtumasivulle torstain aikana.

Tapahtumasivulta lisätietoa: https://www.facebook.com/events/533125644413991

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry on mukana kansainvälisessä HEROINES-kehittämishankkeessa.
HEROINES on marraskuussa 2019 alkanut, 2 vuotta kestävä kansainvälinen Erasmus+-hanke. Siinä on Suomen lisäksi mukana neljä muuta Euroopan maata ja organisaatiota: Espanja (Intras), Iso-Britannia (Metanoia), Slovenia
(Ozara) ja Kreikka (EKP&PSY).

Hankkeen kohderyhmänä ovat mielenterveyden haasteita tai lähisuhdeväkivaltaa kokeneet naiset. Ajatus kehittämisprojektista syntyi espanjalaisen sosiaalialan järjestön, Intraksen piirissä, jossa haluttiin kokeilla kirjallisuusterapiaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten tukemisessa.

Suomen pilottiryhmä järjestettiin Pieksämäellä lukuvuonna 2020-21, ja siinä oli seitsemän osallistujaa. Pilottikurssin osallistujien elämäntarinat ja ryhmässä kirjoitetut tekstit on kerätty Heroines-antologiaksi, johon voi tutustua taidenäyttelyn yhteydessä ja myöhemmin myös hankkeen kotisivuilla.

Nyt järjestettävä taidenäyttely pohjautuu pieksämäkeläisten ammattitaiteilijoiden Saku Heinosen ja Hannele Haataisen tulkintoihin ryhmissä kirjoitetuista teksteistä. Taidenäyttely järjestetään yhtä aikaa Espanjassa, Sloveniassa, Kreikassa ja Suomessa. Lapinlahden Lähteen näyttely kestää syyskuun ajan ja sinne on vapaa pääsy.

Hankkeen kotisivut: https://www.heroines-project.eu/portfolio/fundacion-intras/