Kirjallisuusterapia

PROGOFF-PÄIVÄKIRJARETRIITTI 21.5.–22.5.2021

Progoff-päiväkirjaretriitti – Oma huone 21.5.–22.5.2021

Progoff-päiväkirjakurssilla haetaan omaan elämään perspektiiviä ja suuntaa, etsitään syvempää merkitystä elämälle. Menetelmässä hiljennytään omaan sisäiseen maailmaan lyhyiden ja tarkkaan strukturoitujen kirjoitustehtävien muodossa. Kaikki työ tehdään itselle, omassa hiljaisuudessa.

Kyseessä ei ole tavoitteellinen terapia, vaan kontakti omaan itseen. Kurssi lisää itsetuntemusta ja vastuuta omasta elämästä. Monet ovat sen myötä löytäneet itsestään uutta elämänenergiaa ja arvokkaita oivalluksia. Myös unista tulee elävämpiä. Kyse ole niinkään tiedollisesta oivaltamisesta kuin tapahtuneiden asioiden uudenlaisesta kokemisesta.

Osallistujilta ei edellytetä ennakkotietämystä menetelmästä. Kirjoitustaito riittää. Harjoitusohjeistukset suullisesti & kirjallisesti.

Kurssi toteutetaan jokaisen omassa huoneessa etänä zoom-alustalla kahtena päivänä (21.–22.5.) klo 10–16. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Kurssi on luonteeltaan meditatiivinen päiväkirjaretriitti, joten paikallaan ei tarvitse koko aikaa istua. Pidemmissä harjoituksissa suositellaan liikkumista, kevyttä kävelemistä uni-, mielikuva- ja kirjoitustyöskentelyn virkistämiseksi.

Lisätiedot & ilmoittautuminen 10.5. mennessä: [email protected]

Kurssin ohjaaja Päivi Kosonen on päiväkirjamenetelmiin perehtynyt kirjallisuusterapeutti ja kirjallisuustieteen dosentti, ks. www.ajatusmatka.fi

Kurssimaksu: 120 e (sis. alv. 24 %) & alennusryhmäläiset (mm. eläkeläiset, opiskelijat, Kirjan talon jäsenet) 100 e (sis. 24 % alv). Laskutus: Ukko Osuuskunnan kautta

Halukkaat voivat tilata koko Progoff-kurssimateriaalin (20 e + postikulut).

Kuva: Ulla Halkola