Kirjallisuusterapia

LUE Heli Hulmin kirjoitus ”Kirjoittaminen auttaa elämään epävarmuudessa”

 

Kirjailija, kirjallisuusterapiaohjaaja ja kouluttaja Heli Hulmin blogikirjoitus Kirjoittaminen auttaa elämään epävarmuudessa on julkaistu Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen blogissa. Heli Hulmi on jo vuosia ohjannut syöpään sairastuneiden kirjoitusryhmiä.

Tekstissä Hulmi toteaa, että henkilökohtainen, itseä rohkaiseva kirjoittaminen näyttää helpottavan ahdistuksen ja stressin kanssa kamppailevaa. Hän näkee keskeisenä sen, kuinka kirjoittaja tavoittelee valoa ja varjoa. Syöpäyhdistyksen ryhmässä on tilaa myös sairaudesta kirjoittamiselle. Vaikka ihminen olisi keskellä epävarmuutta alkaa kuitenkin, sana sanalta, lause lauseelta, viritä taju siitä kuinka tarinaan mahtuu myös aika ennen sairastumista ja aika kaiken jälkeen.

Kirjoittaminen on kiinnipitävä voima silloinkin, kun tulevaisuus peittyy sumuun. Tekstien kautta, niitä lukemalla ja niitä ihmetellen voimme jakaa toistemme kanssa ihmisen osaa. Tämä korostuu nyt, kun korona hallitsee kaikkea toimintaamme.

Lue koko teksti: Kirjoittaminen auttaa elämään epävarmuudessa