Kirjallisuusterapia

KIRJALLISUUSTERAPIA henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op Lapin kesäyliopistossa alkaen 1/2020

Lapin kesäyliopisto toteuttaa yhteistyössä Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen kanssa kirjallisuusterapian menetelmäkoulutuksen Rovaniemellä 31.1. – 15.8.2020

Kohderyhmä

Koulutus on avointa kaikille kirjoittamisesta ja lukemisesta kiinnostuneille. Se sopii myös ammatillisena menetelmäkoulutuksena esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon, opetus-, kasvatus-, kirjallisuus- ja kirjastoalan sekä seurakuntien ohjaus- ja neuvontatyössä toimiville.

Kirjallisuusterapiassa pyritään keskustelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla tukemaan ihmisen kasvua ja kehitystä. Terapeuttista kirjoittamista ja lukemista käytetään esimerkiksi kasvu- ja kuntoutusryhmissä sekä terapiatyön tukena.

Kirjallisuusterapeuttiset menetelmät soveltuvat itsetuntemuksen ja henkilökohtaisen kasvun välineiksi samoin kuin ammatilliseen työnohjauskäyttöön sekä erilaiseen asiakas- ja potilastyöhön. Kirjallisuusterapian menetelmiä hyödynnetään kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa.

Aika ja paikka: 31.1.-15.8.2020 Rovaniemi. Lähiopetus toteutetaan perjantaisin klo 17-20.15 ja lauantaisin klo 10-16.45.

Koulutus rakentuu kuudesta lähiopetusjaksosta, joihin sisältyy luentoja ja harjoituksia sekä välitehtävät oman kasvun projektissa.

Kouluttajat

Vastuukouluttajina toimivat kirjallisuusterapiaohjaaja, tietokirjailija, FM Marja-Riitta Vainikkala sekä kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuuden dosentti, kirjailija Pirjo Suvilehto. Heidän lisäkseen ohjelmassa on vierailevia kouluttajia.

Ilmoittautuminen: 6.1.2020 mennessä.

Lisätietoja: Liisa Sirviö, liisa.sirvio(at)lapinkesayliopisto.fi, 0400 190352.

Katso lisää Lapin kesäyliopiston sivuilta